Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Правила раздела купли всякой всячины

Сюда помещаются объявления, не подпадающие под формат остальных разделов.
Максимум информации о предмете торга приветствуется.
Флуд вырезается без китайских предупреждений.

Для коммерческих объявлений предназначен раздел ]]>Реклама]]>

Сообщения, оставленные в данном разделе, в общее кол-во сообщений пользователя не считаются.

Reply to this topicStart new topic
> Перейшов на електричну щітку і тепер сумніваюсь, це ок чи я щось не так роблю?
rihile
сообщение Jan 9 2026, 17:49
Сообщение #1

Из: Slovyansk

Спасибо сказали: 0 раз(а)

Так сталося, що я недавно перейшов на електричну зубну щітку, про яку багато читав і чув позитивні відгуки в різних групах, але чомусь у мене виникає багато сумнівів щодо того, чи все роблю правильно. Коли я її використовую, відчуття зовсім інші ніж від звичайної щітки, тож інколи здається що я надто сильно тисну на ясна або очищаю не всю поверхню зубів, бо немає чіткого «руху щіткою» як вручну. Також я бачу, що сама щітка має таймер, різні режими та індикатор заряду, і я не впевнений як саме ними правильно користуватися і чи слід тримати на кожній ділянці зубів по якихось певних секундах так, щоб не нашкодити емалі або яснам, чи краще все робити інтуїтивно й просто рухати щіткою по черзі по всій порожнині рота вільно і без надмірного тиску. Підкажіть, будь ласка, може ви самі стикалися з таким переходом і що саме вам допомогло уникати неприємних відчуттів чи сумнівів при першому використанні електричної щітки, бо мені здається я десь щось не так роблю?
Go to the top of the page
Вставить ник rihile в ответ
+Quote Post
nitala1
сообщение Jan 9 2026, 17:51
Сообщение #2

Из: Dnepr

Я вже кілька років користуюсь електричною зубною щіткою і мені спершу теж було трохи незвично: чистка відчувається інакше, ніж з мануальною, але з часом звикаєш до вібрації і ритму, що задає пристрій. Найголовніше правило, як я зрозумів на початку, — не тиснути сильно на щітку, а дозволити їй самій робити роботу за рахунок обертальних або коливальних рухів щетинок, що значно ефективніше видаляє наліт, ніж ручні рухи. В мене є таймер, що показує ці дві хвилини чищення, і я просто ділю ротову порожнину на чотири частини і приділяю їм рівний час, без сильного натиску, так мені стоматолог колись пояснив, що це правильно. Ще я помітив що деякі режими, наприклад режим для чутливих зубів чи делікатний, значно комфортніші на початку, бо вони м’якше працюють і ясна не «страждають» на перших днях звикання. Загалом, головне — це регулярність і правильне розташування щітки під невеликим кутом до зубів, а не натиск. Але це особистий досвід, у кожного може бути трохи інакше.
Вставить ник nitala1 в ответ
+Quote Post
rihile
сообщение Jan 9 2026, 17:52
Сообщение #3

Из: Slovyansk

Я починаю розуміти, що, ймовірно, моя невпевненість частково через відчуття нового пристрою в роті. Я пробував поділити чищення на сегменти, але, чесно кажучи, ще не зовсім правильно тримаю щітку, і десь відчуваю що то занадто швидко, то навпаки уповільнено, і не завжди знаю, скільки часу приділяти кожній ділянці. У мене також індикатор натиску, але я не завжди впевнений, чи правильно його «слухаю», бо деколи він миготить і я не зовсім розумію, звідки саме тиск надто великий. Також мені цікаво, чи справді електрична щітка так суттєво видаляє наліт у важкодоступних місцях, як ви кажете, бо я не відчуваю великої різниці порівняно з тим, як мені здається я раніше чистив вручну – можливо це просто психологічний ефект новизни. Загалом, я просив би детальніше розповісти про те, як саме ви «поділяєте» ротову порожнину на частини і скільки часу реально приділяєте кожній, також чи використовуєте якісь конкретні режими на щітці щодня чи лише стандартний, бо в мене їх кілька і я не зовсім розумію, коли що обирати, щоб це було максимально ефективно.

Сообщение отредактировал rihile - Jan 9 2026, 17:52
Вставить ник rihile в ответ
+Quote Post
nitala1
сообщение Jan 9 2026, 18:09
Сообщение #4

Цитата(rihile @ Jan 9 2026, 17:52 ) *
Я починаю розуміти, що, ймовірно, моя невпевненість частково через відчуття нового пристрою в роті. Я пробував поділити чищення на сегменти, але, чесно кажучи, ще не зовсім правильно тримаю щітку, і десь відчуваю що то занадто швидко, то навпаки уповільнено, і не завжди знаю, скільки часу приділяти кожній ділянці. У мене також індикатор натиску, але я не завжди впевнений, чи правильно його «слухаю», бо деколи він миготить і я не зовсім розумію, звідки саме тиск надто великий. Також мені цікаво, чи справді електрична щітка так суттєво видаляє наліт у важкодоступних місцях, як ви кажете, бо я не відчуваю великої різниці порівняно з тим, як мені здається я раніше чистив вручну – можливо це просто психологічний ефект новизни. Загалом, я просив би детальніше розповісти про те, як саме ви «поділяєте» ротову порожнину на частини і скільки часу реально приділяєте кожній, також чи використовуєте якісь конкретні режими на щітці щодня чи лише стандартний, бо в мене їх кілька і я не зовсім розумію, коли що обирати, щоб це було максимально ефективно.

Дуже добре розумію твої сумніви, бо перший час користування електричною щіткою ]]>https://maudau.com.ua/category/elektrychni-zubni-shchitky]]> може бути непростим, особливо коли звик до ручної. Головне — не тиснути щітку сильно, дати їй працювати самій, використовувати таймер і ділити рот на сегменти, як вже радили, щоб чистка була рівномірною. Більшість моделей мають режими для чутливих зубів і ясна, тому можна обирати делікатний режим на перші кілька днів, а потім поступово переходити на стандартний або інтенсивний для повного очищення. Також варто пам’ятати, що правильне розташування щітки під невеликим кутом до зубів допомагає видаляти наліт навіть у важкодоступних місцях і запобігає пошкодженню емалі.

Якщо ти хочеш відразу спробувати та підібрати оптимальну модель для себе, можу порадити купити електричну зубну щітку в інтернет‑магазині MAUDAU. Там великий вибір щіток з різними режимами та додатковими функціями, можна замовити онлайн і отримати доставку додому, а це зручно для тих, хто хоче швидко почати користуватися сучасним способом чищення зубів без зайвих сумнівів.
+Quote Post
nitala1
сообщение Jan 9 2026, 18:09
Сообщение #5

Будуть ще питання?

Сообщение отредактировал nitala1 - Jan 9 2026, 18:11